Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Σεμινάριο Shuai Jiao


Το Σαββατοκύριακα 31 Μαΐου/1 Ιουνίου, καθώς και το επόμενο 7/8 Ιουνίου, η Πανελλήνια Ένωση Κινέζικης Πάλης θα οργανώσει το δεύτερο μεγάλο σεμινάριο στο Shuai Jiao (Κινέζικη πάλη), με τον δάσκαλο Liu Zu Guang και τον Αμερικανό μαθητή του Sonny Mannon.

Το Shuai Jiao είναι μια παραδοσιακή Κινέζικη μαχητική τέχνη με εξειδίκευση στην όρθια πάλη, έμφαση στις ρίψεις, τις ανατροπές και τα σαρώματα. Έχει άμεση πρακτική εφαρμογή και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα παραδοσιακά στυλ. Περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία τεχνικών, είτε με τη χρήση του παραδοσιακού jacket είτε και χωρίς αυτό. Εξακολουθεί να διδάσκεται από διαφορετικές “οικογένειες” με μικρές ή μεγαλύτερες αποκλίσεις στην εκτέλεση των τεχνικών και στη μέθοδο της προπόνησης.

Στο σεμινάριο, ο δάσκαλος Liu Zu Guang θα διδάξει τεχνικές ρίψεων, ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης καθώς και μέρος από τη μεθοδολογία για την εξάσκηση στο Shuai Jiao. Η προσέγγιση που θα ακολουθηθεί είναι κατάλληλη και για αρχάριους μαθητές χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη πάλη.
Πιο συγκεκριμένα θα διδαχθούν: Βασική προπόνηση - Ji Ben Qong Τεχνική - προπόνηση πάνω στην τεχνική Τεχνική - προπόνηση με αντίπαλο Τεχνική - προπόνηση με όργανα του Shuai Jiao Ελεγχόμενη πάλη με αντίπαλο - Sparring.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου