Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Εγκαίνια του νέου χώρου του Α.Σ. Βόρειος Αετός


Στον Χολαργό, επί της οδού Μεσογείων, στο νούμερο 269, στις 22 Γενάρη και ώρα 5.30. Δόθηκε ένα ραντεβού για εγκαίνια, για έναρξη, για κοπή πίτας, για Kung Fu, για μερικές ζεστές καλησπέρες. Είχε τα χαρακτηριστικά μιας γιορτής.
Ξεκινά λοιπόν επίσημα η πορεία του Γιώργου Διβάνη ως εκπαιδευτή της σχολής κουνγκ φου του  Αθλητικού Συλλόγου Βόρειος Αετός.  Μαθητής του σίφου Δημήτρη Δούκα στις κινέζικες μαχητικές τέχνες από το 1996. Μια πορεία προς την προσπάθεια του Γιώργου να διδάξει τεχνικές και αρχές kung fu σε μικρούς και μεγάλους θιασώτες μιας άλλης όψης της καθημερινότητας. Αυτής του να γυμνάζεις το σώμα σου, με την αντίληψη πως σώμα και νους καλούνται να λειτουργούν ενιαία. Καθώς μέσα από την προπόνηση κουγκ φου, αντί απλά να καταπονήσαι, χτίζεις τις προϋποθέσεις για ένα είδος σωματικής νοημοσύνης. Το βοηθάς να είναι υγιές απτικά, υλικά και κυριολεκτικά. Στον αντίποδα μιας επίκαιρης μόδας περί υγιεινισμού ή μιας χομπίστικης αναζήτησης των ημερών μας της λιγότερο χημικής τροφής.

Με τον Shifu μου Δημήτρη Δουκα
Χτίζεις επίσης δεξιότητες ικανές να σε βοηθήσουν σε στιγμές αυτοάμυνας με την χρήση μιας νέας λογικής δυνάμεων και μηχανικής, που βοηθούν να απελευθερώνεται μια δύναμη πιο γειωμένη, χαλαρή και στέρεη την ίδια στιγμή. Χτίζεις τέλος σχέσεις με ανθρώπους. Μέσα από την προπόνηση γίνεται σαφές, πως αυτό που ο καθένας μπορεί να νομίζει σαν κάτι ακριβώς δικό του, είναι μάλλον κάτι κοινό. Άλλοτε λέγεται ανασφάλεια, αγωνίες, επιθυμίες που χάνουν τον στόχο, αδυναμία και άλλοτε «προπόνηση» για κάτι που στα σίγουρα φαντάζει αληθινό. Αρχάριοι και προχωρημένοι μαθητές του Α.Σ.Κεραμεικός με την βοηθό εκπαιδευτή Τουμπακάρη Ιωάννα και του Α.Σ. Αετός Γαλατσίου με τον εκπαιδευτή Χρήστο Παπαχρήστο, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή του Α.Σ. Βόρειος Αετός, Γιώργο Διβάνη, εκτέλεσαν ένα πρόγραμμα επίδειξης, που σε μεγάλο βαθμό έδειξε μέρη και προοπτικές της άσκησης πάνω στο Eagle Claw Kung Fu της δασκάλας Lily Lau και Nei Jia Quan του δάσκαλου Niu Sheng Xian.

Υπήρξαν 3 ενότητες αυτής της παρουσίασης.
Στην αρχή βασικά λακτίσματα με τους συνδυασμούς τους, ακροβατικά και τζι πέν κονγκ από το shuai jiao (κινέζικη πάλη). Λακτίσματα με τον προφανή ρόλο τους, όταν βελτιώνονται τεχνικά και βρίσκουν τον στόχο τους. Ακροβατικά που συντελούν στην ελαστικότητα και ευλυγισία του σώματος αλλά και στην πιο έξυπνη επαφή με το ανάγλυφο και τις εκπλήξεις του εδάφους κάθε φορά. Τζι πέν κονγκ (μικρές ρουτίνες τεχνικών) shuai jiao που προεργάζονται την δυνατότητα ρίψης του αντιπάλου, καθώς θέτουν αυτόν εκτός ισορροπίας.

Shuai Jiao - Κινέζικη Πάλη
Ακολούθησαν από 2 υποομάδες τεχνικές Shuai Jiao και εφαρμογής τους, καθώς και Lin Kune (τεχνικές πυγμαχίας από τον "Αετό") και εφαρμογές Sanshou.

Shuai Jiao λοιπόν είναι κινέζικη πάλη. Μαχητική τέχνη και τεχνικές ακριβώς όπως προϊδεάζει η λέξη. Ρίψεις του αντιπάλου, σταθερό κέντρο του μαχόμενου, κλειστές αλλά ελαστικές κινήσεις με ροή. Lin Kune σημαίνει ενότητες και ιδέες του πως θα μπεις στο κέντρο του αντιπάλου, πως θα καταφέρεις να αμύνεσαι και να επιτίθεσαι ταυτόχρονα αλλά και πως όταν κολλούν τα χέρια, ότι,δήποτε πρέπει να εκτραπεί σε κάτι μαχητικά υπέρ σου. Ασκήσεις στον αέρα στην αρχή με συνέχεια και επαναλαμβανόμενες με ταχύτητες και ρυθμούς που εναλλάσσονται. Sanshou δηλαδή τεχνικές και εφαρμογές, που δείχνουν στον προπονούμενο συνθήκες κοντά στην πραγματική μάχη, ώστε χέρια και πόδια να συναρμονίζονται με αντίπαλο που αντιστέκεται. Επίσης ρίψεις και τεχνικές χεριών οπλίζουν την δυνατότητα αντιμετώπισης κάποιου φαινομενικά αδύναμου ή όντως δυνατού αντιπάλου.


Στην 3 ενότητα έλαβαν χώρα taolu, δρόμοι εν ολίγοις τεχνικών και προσωπικής έκφρασης μέσα από αυτούς.Καλούνται να γίνονται με σαφή ακολουθία, έμφαση στην καθαρότητα των τεχνικών και των στάσεων, διανθισμένοι συχνά με ακροβατικά για την επίτευξη εκρηκτικής δύναμης και αντοχής. Είναι στην βάση τους ακολουθία τεχνικών, που αν αποκρυπτογραφηθούν, με υπομονή και σαφήνεια μία προς μία και στους συνδυασμούς τους, οχυρώνουν τον προπονούμενο με σημαντική γνώση, μυική αλλά και θεωρητική. Γνώση που αφορά στη διαλεκτική των δυνάμεων του σώματός του αφενός και αφετέρου γνώση που αφορά την μαχητική εκδοχή των κινήσεων, που κάνει εκτελώντας κάποιο taolu.

Με τον πρόεδρο της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. κ. Λάμπρο Σταμούλη
Η παρουσία του κοινού και δασκάλων άλλων σχολών τιμητική, αθρόα και ενεργητική.Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. Σταμούλης Λάμπρος με τον μαθητή του εκπαιδευτή Γεωργίου Κώστα, ο δάσκαλος του Αετού και της "εσωτερικής γροθιάς" Δούκας Δημήτρης, ο δάσκαλος του Αετού Δερβέντης Παναγιώτης με τους μαθητές του εκπαιδευτές Δανδαράκη Γιάννη και Μητροπούλου Αγγελική, ο δάσκαλος του Αετού και Σάολιν κουνγ φου Σερέτης Μάριος, ο δάσκαλος της "εσωτερικής γροθιάς Υψηλάντης Γρηγόρης με την μαθήτρια του εκπαιδεύτρια Μπούμη Τζένη

Μια συντροφιά μεγάλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου