Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το Xing Yi Quan του Δασκάλου Niu Sheng Xian


 

Το βίντεο είναι από τις πρώτες προπονήσεις που κάναμε, ο Shifu μου Δημήτρης Δούκας και εγώ, με τον Δάσκαλο της 'Γροθιάς της Εσωτερικής Οικογένειας' (Nei Jia Quan) Niu Sheng Xian, στο Πεκίνο το 2006.

Ήταν η πρώτη μας επαφή με το Δάσκαλο Niu και την τέχνη του, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική για τη μετέπειτα κατανόηση και εξέλιξή μας στο Κουνγκ Φου.

Ο Δάσκαλος Niu Sheng Xian γεννήθηκε στην πόλη Qinghe, της επαρχίας Hebei, στην Κίνα το 1938. Κατέχει τον 8ο Βαθμό στις Κινέζικες Πολεμικές Τέχνες.

Κληρονομώντας τη παράδοση της οικογένειάς του, ξεκίνησε από από πολύ νεαρή ηλικία και με δάσκαλο τον πατέρα του Niu Jinbao ( Xuan Jinzi) να εξασκείται στο Ταοϊστικό διαλογισμό της Πύλης του Δράκου ( Longmen Pai).

Το 1951 ξεκίνησε να μαθαίνει Τάι Τσι και τις μαχητικές τεχνικές του Στρατηγού Yue Fei (Yue Shi San Shou) από τον Δάσκαλο Yang Fengxiang.

Το 1959 γνώρισε το διάσημο Δάσκαλο Li Tian Ji, τον οποίο και ακολούθησε μέχρι το 1966, καθώς στα επόμενα χρόνια της Πολιτιστικής Επανάστασης ο Δάσκαλος Li Tian Ji σταμάτησε να διδάσκει. Από το 1975, ξεκίνησε να εξασκεί ξανά τις τέχνες του Σινγκ Γι, Τάι Τσι και Μπα Γκουα μαζί με το Δάσκαλο Li Tian Ji του οποίου έγινε και επίσημα προσωπικός μαθητής, ακολουθώντας τον και φροντίζοντας τον μέχρι το θάνατό του.

Ο Δάσκαλος Niu έχει εμβαθύνει στο ανώτερο επίπεδο στις τέχνες αυτές. Σήμερα, όταν δεν ταξιδεύει για σεμινάρια, ζει στο Πεκίνο όπου συνεχίζει να διδάσκει τους δικούς του προσωπικούς μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου